konsulten

Idag var nyheten i ÖP att förra kommunchefen (slutade sista juni) är kvar som konsult i kommunen. Och naturligtvis retar det en o annan på op.se.
Men för mig och andra var det ganska naturligt att några komplicerade ärenden som snart är slutförda får avslutas av gamla kommunchefen. Det skulle vara tidsödande och ineffektivt att göra på något annat sätt.


I morgon startar budgetarbetet med en gemensam genomgång av ekonomiska läget och nämnder/styrelsers förslag inför 2010. Många av förslagen har redan väckt protester i media. Nu återstår att se vad som kommer att genomföras.


nya tag

Nu måste bloggandet komma igång igen. Ikväll hade vi en extra kommunstyrelse om yttrandet till skolinspektionen på friskoleansökan från Prolympia.
Att Allianspartierna gillar friskolor är väl knappast nån nyhet. I vår kommun har vi skrivit vid varje budgetdirektiv att vi gärna ser andra utförare på kommunal verksamhet. Men det är med friskolor som med vindkraftverk - de är bra men inte överallt!

Beslutet kring friskola är inte vårt utan Skolinspektionens. Då är det viktigt att vi är tydliga i vad som inte funkar och vad som skulle kunna funka. Under förra året hade ett intensivt arbete med att skapa en långsiktigt hållbar skolstruktur. Ett grundbeslut i det är att vi i dagsläget har tre högstadier - Duved, Mörsil och Hallen. Om Skolinspektionen skulle besluta att det får startas en friskola i Järpen rycker det undan förutsättningarna för den beslutade strukturen. Det beskedet måste Skolinspektionen få!

RSS 2.0