lite våraning...

1 april och lite vår-aning ute, känns bra.
Heldag i sammanträdesrummet Tjädern idag men presidieberedning och plan-PB. Såna dagar visar verkligen vilken diverse-butik en kommun är.
Vi har gått igenom läget i arbetet med Åres miljöstrategi,  det startade på Åre-da'n i höstas och ska presenteras på Åre-da'n 15 maj. Det bästa är att miljöengagemanget och intresset blir allt större bland Åres företagare.
Sedan träffade vi Nutek som just idag bytte namn till Tillväxtverket. De är på turné i Jämtland och Västernorrland för att beskriva strukturfondsarbetet och samtidigt diskutera eventuella projekt.
En diskussion om skidgymnasiet hann vi också med samt en massa korta informationer om stort och smått.
Efter en något avkortad lunch var det planfrågor på agendan. Översiktsplanen för Åredalen rullar sakta framåt  och ett antal ansökningar om planläggningstillstånd diskuterades.
I översiktsplanearbetet för vindkraft har det kommit in ca 150 samrådsyttranden, varav 50 unika (en del yttranden har skickats in av flera olika personer). I slutet av april ska vi ha en hearing för att, som avslutning på samrådet, ge utrymme för fler synpunkter för olika linjer där man får lyssna på varandras åsikter. Blir en spännande kväll. Sen blir det utställning i höst och beslut i början av nästa år.
Det är tydliga skiljelinjer mellan de som tycker att förslagen är bra och de som vill ha många fler ställen att bygga vindkraft på. I förslget som varit på samråd har vi tagit stor hänsyn till samernas behov och är därför ganska återhållsamma med möjliga platser.
För min egen del har jag funderat mycket på det här. Jag tycker det är jättebra med vindkraft och jag tror att den kommer att spela stor roll i framtiden tillsammans med solenergi och andra förnyelsebara energislag. Men det behöver ju inte betyda att alla bra vindlägen ska bebyggas - lika lite som att alla bra vattenfall inte heller byggdes ut.
Alla är idag glada att Tännforsen och Ristafallet skonades när vattenkraften byggdes ut.

En tur till just Tännforsen för vigsel och sedan veckans tredje kvällsmöte om förändringarna i skolstrukturen. Ikväll var vi i Mörsil och där var ett 10-tal personer. Inte oväntat eftersom man där är ganska nöjda med de beslut vi fattat.


Kom en bild i ett mail idag, bilden var tagen vid Goda hoppsudden med hela kultur&fritidsberedningen + de 10 ungdomar från teaterutbildningen som reste runt med oss en dag.......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0