ingen friskola

Sent i fredags kom beskedet att Skolinspektionen avslår Prolympias ansökan om friskola i Duved. Jag har inte sett avslaget ännu men enligt lokaltidningarna berodde det på att ansökan var ofullständig!
Jag tycker det är anmärkningsvärt att ett företag "i branschen" inte kan lämna en korrekt ansökan. Nu tror inte jag det blivit något av det oavsett Skolinspektionens svar - intresset var helt enkelt inte tillräckligt stort hos föräldrar och barn/ungdomar. Och då är frågan avgjord på rätt nivå - hemma vid köksbordet!

Under helgen har Åre åter genomfört ett bra världscupsarrangemang - storslalom och slalom för damer. Folkligt och festligt med välgenomförda tävlingar, skidtestarmöjligheter och julmarknad. Härligt!
Nu påbörjas snart byggandet av en nationalarena för alpint, det kommer att bli riktigt bra. Där kommer också att finnas plats för Vintersportcentrum med tester av allt som har med sporten att göra. På Campus i Östersund finns ett spännande arbete kring framförallt längd och längdåkare men på alpina sidan finns mycket kvar att göra. Sånt som då behöver göras "på plats" kan man jobba med i anslutning till arenan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0