inte alltid som man tänkt sig...

Skulle avsluta gårdagen sent igårkväll med att skriva några rader om måndagen. Men Dennis upptäckte att ungdjuren var på rymmen. Så det var bara att dressa om och ta ett nattskift på farmen. Ungdjuren var oroliga eftersom det var ett häftig åsk-hagel-snö oväder i gåreftermiddag. Och nu var alla ute o sprang på lagårdsbacken.
Det tog oss ett par timmar att få ording på dem och halv två kändes lite sent att skriva!

I går eftermiddag invigde infrastrukturministern ett demonstrationsanläggning för spårbilar i Stockholm. Samtidigt hade vi bjudit in till en pressträff i Östersund på samma ämne. Jöran Hägglund, Pelle Åsling och jag berättade om läget i spårbilsutvecklingen just nu.
Demo-anläggningen kommer till Åre i samband med ministerrådsmötet i slutet av juli och under Fäviken-helgen kommer den att vara tillgänglig för allmänheten på Åre torg. Där kan man uppleva känslan av att åka i denna framtida kollektivtrafik. I våras filmades en sträcka i Åre och de filmerna projiceras på ett sånt sätt att man upplever att man åker i Åre.
39 kommuner har sökt om att få den testbana som ska uppföras för att undersöka hur tekninken fungerar i skarpt läge. Åre har vissa fördelar i det, på en begränsad yta kan en stor transportnytta uppnås, dvs man behöver inte bygga så stor testbana. Den blir dessutom prövad i riktigt vinterväder och en bättre marknadsplats går inte hitta.
Men vi börjar med demostrationsanläggningen och det är kul att den gör sitt första stopp i Sverige just hos oss.


På torsdag har vi kommunstyrelse och Gunnar Hedberg har gjor en rejäl "skrivbordsstädning" så vi har rekordmånga ärenden. Gruppmötet igårkväll tog en stund och framförallt finns det mycket kring ekonomin att dryfta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0