studentfredag

Vad skönt att det värsta ovädret försvann och att solen faktiskt kom fram idag när det var student-dags. Det är en så speciell dag och jag unnar verkligen ungdomarna att få en dag i sol och kunna ha sina finkläder utan att frysa ihjäl. Fast nu verkar regnet komma.

Haft lite framtids-prat och planering med nya kommunchefen (som var här o kollade boende) idag tillsammans med den avgående. Och ordförandegrupp på eftermidda'n med diskussioner kring ekonomin. Det blir tufft att sy ihop budgeten inför 2010 hos oss som hos de flesta andra kommuner.

Igår var jag i Östersund hela dagen. Kl 8 hade politiker i länet ett frukostmöte med Bengt Germundsson (KD) som är ordförande i Skatteutjämningsutredningen. Vi ville beskriva hur vi ser på utjämningen och hur viktig den är för oss. Och samtidigt lyssna hur han tänker leda arbetet. Det kändes bra och hans inställning känns pålitlig.
Det är ett komplicerat system. Jag satt med i den senaste utredningen men det var svårt och väldigt teoretiskt. Men Bengt har ett annat sätt att närma sig problematiken än den person som ledde förra utredningen.
I länet ska vi fortsätta vår egen kunskapsuppbyggnad och våra diskussioner för att kunna ge bra inspel till utredningen.
Den mediala vrångbilden är ju att Stockholms kommunerna betalar till Norrland men i själva verket är det Göteborg och Malmö som är de stora bidragstagarna i systemet.

På eftermidda'n var dte stämma i Jämtkraft och på kvällen stämmomiddag. Jag åkte till Maria (KS-ordförandekollega i Krokom) emellan. Vi har god nytta av varandra som bollplank och rådgivare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0