måndag 25 maj

Nu har det varit slarvigt med skrivandet ett tag - uppenbarligen blir det toppar o dalar i detta forum.
Idag har vi haft KPR (kommunalt pensionärsråd) och vi höll till på Bjurgården i Hallen med mötet. Förutom en kort information om läget i arbetet med lagen om valfrihetssystem (som jag tror är en valfrihetsmodell som verkligen kan fungera bra på landsbygden också!) så var det stora ämnet läkemedelshantering.
Återigen fick jag bevisat att vi är så dålig apå att tala om vad vi är bra på inom offentlig sektor. Redan 2003 började personal på äldreboenden i Åre kommun arbeta med frågorna kring läkemedel till äldre, först på Thomégården och sedan Järpen och nu i hela kommunen. Ett noggrant system för vad som ska testas i samband med genomgången finns och det hela bedrivs mycket systematiskt.
När våra äldreboenden jobbat med det här nå't år kom stimulansmedel för den här typen av arbeta från regeringen. Men då var Åre kommun redan på banan!

Sedan skulle jag till sammanträde med den gemensamma upphandlingsnämndne i Östersund. Jag tog den närmaste vägen med färjan via Nordeön och fick en härlig tur i den försommarvackra Storsjöbygden!

Genom det gemensamma upphandlingskontoret (där alla länets kommuner nu är med) har vi tillgång till stor kompetens i upphandlingsfrågor. Det är den stora poängen med kontoret. Vi klarar aldrig av att hålla den kompetensen i en liten kommun. Och det gäller att kunna regelverket. Gör vi egna större upphandlingar i kommunen brukar vi låta Upphandlingskontoret kvalitetssäkra upphandlingen så att inget missats.

I morgonbitti har vi en extra kommunstyrelse för att besluta om anställing av ny kommunchef.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0