skönt att vara hemma igen

Det har varit lite dålig ordning på bloggen ett tag. En veckas semester i slutet av april var skönt och välbehövligt, på det följde tre o en halv fullspikade arbetsdagar med bl a ett kommunfullmäktige. Sedan var dte valborg och dags att resa till Karlstad för att besöka bonus-barnbarnen - den ena skulle döpas och den andra fyllde 5 år. Så det var full rulle på kalasandet.
Tog nattåget hem igårkväll och se'n har månda'n rullat på.
Var med på ett möte kring framtidens jordbrukspolitik som Regionala rådet tagit initiativ till. Diskussionen om EUs jordbrukspolitik efter 2013 var ämnet. Jämtlands län är beroende av jordbruk, ca 13% är direkt eller indirekt (dvs mejeri, transporter, semin mm) sysselsatta i jordbruket. Därtil kommer värdet av det öppna landskapet för trivsam livsmiljö och för turismen och inte minst värdet av de goda maten!
Hur EUs jordbrukspolitik förändras är därför viktigt. Tre herrar från Jordbruksverket deltog och beskrev historik och nutid. Jag är glad att frågan får en stor betydelse i länet och tycker att initiativet att ta upp diskussionen för att försöka påverka framtida utformning av politiken var jättebra!

Ordförandegruppen i Åre kommun hade ett kort möte på eftermiddagen för att dryfta några aktuella frågor. Sedan var det ytterligare ett möte med föräldrarna på Duveds skola om flytten av matsalen. Vid senaste mötet kom det önskemål att vi skulle räkna på ett par andra lösningar för att jämföra dem med flytten av matsalen. Det är nu gjort men bägge de alternativen kostar mer.
Jag har all förståelse för att tanken att flytta matsalen från skolan till Hamregården möter motstånd. Men vi vet av erfarenhet från Hallen att det fungerar.

Nu sitter jag vid köksbordet och snabbläser de tidningar som kommit medan jag varit borta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0