Yrkeshögskola i Åre

Ett jättekul besked idag - Åre får två två yrkeshögskoleutbildningar; Event & mötesproducent och Åre Sport & Skidlärare! Utbildningar som passar so hand i handske hos oss och där det också finns erfarenhet eftersom vi haft skidlärarutbildning i 20 år och event börjar också få några år på nacken.
Det var tur att vi tog beslutet att övervintra skidlärarutbildningen när vi inte fick den som KY-utbildning förra året. Det gör att vi inte tappat tempo och inte heller kompetens.

Men det har varit ovisst och vi känt oss osäkra på om myndigheten verkligen förstår hur viktigt det är med utbildningar inom turismen. Det fanns tecken som tydde på att de ansåg att arbetskraftsbehovet täcktes av gymnasieutbildningar. Men så är det inte. Turism är en bransch med 50 år av tillväxt och Sverige har massor av outnyttjad potential. Då krävs också olika typer av utbildning och Åre vet bättre än de flesta vad som verkligen behövs och hur man gör det! Dessutom passar vår säsong så bra med skolans läsår vilket ger stora möjligheter till kvalitet och närhet till företagen.

Av 851 ansökningar till Yrkeshögskolemyndigheten beviljas 297 utbildningar start hösten 2010 och två av dem hamnar hos oss. Det känns som bingo!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0