00-talet

I tidningen Dagens samhälle har man sammanställning av kommunernas befolkningsutveckling under 00-talet. Med stolthet kan jag konstatera att Åre kommun har en särställning.I gruppen ”glesbygdskommuner” är medeltalet -8,3%. Åre kommun ligger i topp med +5,4%. Som tvåa återfinns Årjäng med +1,3%. På tredje plats ligger den kommun som har lägsta minus – Leksand -0,9%.

 Åre kommuns utveckling är ingen slump. Näringslivet i Åre har tillsammans med kommunen haft ett strategiskt och väl genomfört arbete under hela årtiondet. Åreskutan, det starka varumärket och alpina VM är viktiga pusselbitar i utvecklingen men utan vårt gemensamma arbete med en gemensam målbild för Åre hade kraften i pusselbitarna inte utnyttjats!
Det är en härlig känsla att få varit delaktig i denna utveckling som KS-ordförande under sex av de tio åren på 00-talet.


Kommentarer
Postat av: Wille Sandels

Kommunen går måhända framåt men servicen är inget vidare. Vi är en familj med två skattebetalande föräldrar och två barn. Det som kommer att fälla avgörande om huruvida vi väljer att bo kvar och betala skatt här är kvalitén på förskola och skola. Just nu är neddragningarna inom förskolan sådana att vi överväger att flytta trots att vi bor på en i övrigt vacker plats. Det är på grund av de naturliga förutsättningarna som vi valt att bo här men det är den kommunala servicen som kommer avgöra om flyttar härifrån.

2010-04-06 @ 11:48:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0