ostadig vind i Åre kommunfullmäktige

I dag har kommunfullmäktige haft sammanträde och det stora ärendet idag var översiktsplanen om vindkraft.

Debatten var ganska intensiv och visade precis hur komplex frågan är i vår kommun. Det fanns några talare som ville rödmarkera hela planen, dvs inte tillåta några vindparker alls i kommunen. Andra ville tillåta mycket mer vindkraft, exempelvis en vindpark på Middagsfjället. Sedan fanns det många som förordade förslaget till översiktsplan, det innebär att fjällvärlden skyddas från exploatering medan Moskogen pekas ut som ett möjligt område för en vindpark.

Vi kommer aldrig att bli sams i kommunfullmäktige i den här frågan - oavsett hur mycket vi diskuterar.

Frågan blev så småningenom återremitterad med 19 röster för återremiss. Men det var olika orsak till återremiss, antingen ville man ha totalstopp eller också tillåta mer utbyggnad.
Det känns som det förslag till översiktsplan som finns är väl sammanvägt. Det finns ingen majoritet i kommunfullmäktige för att tillåta utbyggnad på Middagsfjället. Det finns inte heller någon majoritet för ett totalstopp för vindparker.

Så vid nästa tillfälle lär översiktsplanen gå igenom i ungefär det skick den är idag.

Kommentarer
Postat av: Kent Livendahl

Jag förstår inte varför så många är rädda för vindkraften! Om det är något man borde vara rädd för är om vi måste börja bryta uran och förvandla Jämtland till en radioaktiv avfallshög.

2010-03-18 @ 23:31:50
URL: http://www.321an.se
Postat av: Lena Bromarker

2010-05-28 @ 16:40:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0